Medeon Blogg

2020-08-25

Juridiskt startpaket med avtal finns nu till Medeonbolagen

En av Medeons första strategiska partner, advokatbyrån Moll Wendén, har utformat ett paket med juridiska avtal som nystartade bolag behöver på uppdrag av Medeons vd Ulf G Andersson. Medeon vill underlätta för uppstartsbolag att kunna göra rätt direkt och slippa dyra misstag, enligt Moll Wendéns managing partner Stefan Wendén.


2020-08-25

Ny service från AWA till Medeonmedlemmar

AWA – en global patentbyrå med huvudkontor i Malmö och en partner till Medeon sedan 2013 – ska börja ge korta digitala utbildningar som komplettering till övrig service åt Medeonbolagen. Avsikten är att ge bolagen fler tillfällen att önska ämnen, få till fler diskussioner och bli mer coronaanpassade än tidigare längre utbildningar.


2020-06-10

"Involvera en ekonom i tid"

Ekonomikonsultbolaget Pragati erbjuder Medeonbolagen stöd i allt som rör ekonomi. Ett råd till entreprenörer är att så tidigt som möjligt tänka till hur de ska bygga upp och styra sitt företag för att skapa ett hållbart och lönsamt företag, enligt Pragatis vd Sofia Brantmark. I dagarna har Pragati varit en av Medeons partners i ett år.


2020-06-10

NutraGreen ska testa sin nya exotiska näringsdryck

Medeonbolaget NutraGreen har fått totalt 150 000 kronor i verifieringsstöd för att göra tester med sin näringsrika dryck före en marknadslansering. Basen i drycken utgörs av frukten från det afrikanska Baobab-trädet – som traditionellt används för att stärka hälsan – tillsammans med den svenska havren. Det är forskaren och entreprenören Arwa Mustafa som utvecklat drycken i samarbete med Lundabolaget Aventure.


2020-04-28

Moderniseringen av Medeon Science Park börjar ta form

Nu är förslagen om vilka förbättringar som ska ske på Medeon bearbetade. Wihlborgs fastigheter arbetar för tillfället med att ta in offerter och besluta om vilka åtgärder som ska genomföras allra först, enligt Ida Lejdström. Hon är fastighetsförvaltare på Wihlborgs Fastigheter och ansvarig för bland annat Medeon.


2020-04-28

Mercodia är nytt bolag på Medeon

Sedan första mars har Daniel Öberg-Arendt från Uppsalabolaget Mercodia kontor på Medeon. Bolaget blev 2019 korat till MästarGasell av Dagens Industri efter att ha varit utvalda till Gasellföretag – ett av Sveriges snabbast växande bolag – fem år i rad. Samma år blev bolaget årets entreprenör i Uppsala.


2020-02-21

Humanus Dental ökar omsättningen

Medeonbolaget Humanus Dental har de senaste sex åren ökat sin omsättning från 2 miljoner till uppskattningsvis 14 miljoner kronor i år, enligt bolagets vd och grundare Martin Ganslandt. Han avslöjar att hemligheten bakom tillväxten ligger i bolagets tidiga fokusering på sökordsoptimering på webben och satsning på gott kundbemötande.


2020-02-20

DentalSyd tillverkar tänder digitalt

Verksamheten hos tandteknikbolaget DentalSyd går i rasande fart mot det digitala, enligt Richard Galambos, som är vd för det Medeonbaserade bolaget. Detta är fallet i de flesta steg som ingår i tillverkningen av nya tänder och tandproteser: från patienternas tandläkarbesök till DentalSyds slutliga bearbetning av produkten.


2019-12-16

”Medeon ska vara med och stärka life science i Malmö”

Anders Löfgren, ledamot i Medeons styrelse sedan flera år och mångårig vd för Nordic Drugs i Malmö, poängterar att Medeon är en viktig ”hub” för alla life science-bolag i Malmö. Han är starkt positiv till Medeons strävan efter excellens-erkännande för sin inkubator, och att Wihlborgs bygger ut Medeon bådar gott för Malmös framtid.


2019-12-16

Medeonbolaget Swedencare får ny vd

I mer än 20 år har Swedencare utvecklat, marknadsfört och sålt sin patenterade munhälsoprodukt ProDen PlaqueOff®, nu i nästan 50 länder. Sedan 1 november är Jenny Graflind ny koncernchef och vd. Hon har arbetat som finanschef för Swedencare i nästan tre år och kliver nu upp i en ny roll men har med sig full insyn i bolagets historia och framtida utsikter.


Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager