Medeon Blogg

2019-12-16

Medeonbolaget Swedencare får ny vd

I mer än 20 år har Swedencare utvecklat, marknadsfört och sålt sin patenterade munhälsoprodukt ProDen PlaqueOff®, nu i nästan 50 länder. Sedan 1 november är Jenny Graflind ny koncernchef och vd. Hon har arbetat som finanschef för Swedencare i nästan tre år och kliver nu upp i en ny roll men har med sig full insyn i bolagets historia och framtida utsikter.


2019-10-29

Åsa Manelius lämnar vd-posten i Biora

Efter nio år som Bioras vd byter Åsa Manelius jobb och stad. I december blir hon platschef vid AstraZenecas satsning i Södertälje, ett nytt produktionscenter för biologiska läkemedel. Under hennes ledning har Bioras produktion på Medeon förändrats och de kommer snart att behöva expandera ytterligare.


2019-08-27

I september kommer NLSDays, Nordic Life Science Days åter till Malmö

Efter succén 2017, då NLSDays för första gången hölls i Malmö på Malmömässan, är förhoppningarna stora när denna nordiska konferens för life science-bolag nu öppnar upp portarna i Malmö igen. Arrangörerna har också beslutat att den ska hållas i staden även 2020, uppger Olivier Duchamp, ansvarig för NLSDays.


2019-08-27

Medeon och LUDC är värdar för Super Session Diabetes på NLSDays

´Digitalization for the benefit of the diabetes patient´ är namnet på en av de fyra så kallade ”Super Sessions”, seminarieserier, vid kommande NLSDays. Det är diabetesvården som ska belysas: hur digitalisering kan förbättra den och vad läkemedelsindustrin gör inom området.


2019-06-18

”Ska bli spännande att se vad vi från politiken kan göra för Medeon”

Ännu en ny ledamot tar plats i Medeons styrelse. Det är Simon Chrisander från Liberalerna, som sedan årsskiftet är Malmös nya kommunalråd inom stadsbyggnad och miljö. Som politiker vill han lyfta allt det positiva med Malmö och han tycker att Medeon är ett bra exempel.


2019-06-18

Malmö Universitets rektor ny ledamot i Medeons styrelse

Medeon får Kerstin Tham, rektor vid Malmö universitet och tidigare professor och prorektor vid Karolinska institutet i Stockholm, som ny ledamot i styrelsen. Hon hoppas kunna öka samverkan mellan entreprenörer, forskare och sjukvård, och bidra med sin breda erfarenhet inom hälsoprevention.


2019-06-18

Krönika från Medeon

Fantastiskt med sol och värme! Även denna vår har vi haft mer eller mindre medelhavsvärme i södra Sverige. Trots värmen har det varit full fart på Medeon hela våren!


2019-04-15

Startskottet har gått för nya Medeon-huset

Den 11 april var den officiella starten för bygget av H-huset vilket kommer att öka Medeons yta med cirka 4000 kvadratmeter och vara inflyttningsklart sommaren 2020. Detta firades vid lunchfestligheter på Medeon där ”startskottet” bestod av ett symboliskt överlämnande av en ”tidskapsel”.


2019-04-15

Nu introduceras hållbarhetsfrågor inom life science

I slutet av mars hölls en hållbarhetskonferens i Malmö med Medeon och Medicon Village som medarrangörer. Forskningsparkerna deltar i Vinnovaprojekt ”Världens mest hållbara sjukvård 2030” tillsammans med Swecare och Sahlgrenska Science Park. Projektet leds av Daniel Eriksson vid Nordic Center for Sustainable Healthcare, NCSH, i Malmö, och ska bland annat ta fram riktlinjer i miljöfrågor för life science-bolag.


2019-04-14

Krönika från Medeon: Nya Medeon expanderar med 4000 kvm

Wihlborgs Fastigheter bygger ut Medeon Science Park i Malmö med 4 000 kvm för att göra plats för fler life science-företag. Torsdagen den 11 april, 2019 utfördes en ceremoni, en symbolisk byggstart där en tidskapsel kommer gjutas in i grunden för nybyggnationen hus H.


Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager