Medeon Blogg

2021-10-28

Krönika från Medeon

Hösten är på intåg och träden skiftar i en färgsprakande palett av alla dess färger av grönt, gult, rött, orange etc. På Medeon sprakar det av utveckling i vanlig ordning.


2021-10-27

Medeonrestaurangen öppnar igen – nu som APLATE Nordic

Nya APLATE Nordic välkomnar nu lunchgäster från huset och allmänheten. Restaurangen i Medeonhuset har genomgått en totalomvandling vad gäller meny, lokalens atmosfär samt kökets kapacitet, och serverar ”lunch á la carte”. Den invigdes när Medeon Science Park firade 35+ år med en stor oktoberfest.


2021-10-27

Årets Medeon-stipendiat är Emily Sonestedt

Medeon-stipendiet på 50 000 kronor delas ut en gång per år av Medeon Science Park i samverkan med Moll Wendén Advokatbyrå till ”en lovande forskare vid Lunds universitets diabetescentrum (LUDC) med koppling till Clinical Research Centre (CRC)” i Malmö. I år går stipendiet till docent Emily Sonestedt som bland annat undersöker hur socker i kosten påverkar hälsan.


2021-08-27

Nya Team Medeon

Sedan i våras har Medeon AB utökats med två anställda, Johanna Søger och Magdalena Almén.


2021-08-27

Krönika från Medeon

Efter en härlig sommar med varmt och soligt väder är det dags att återgå till de någorlunda vardagliga rutinerna. I dessa märkliga tider som fortfarande påverkas av covid-19 pandemin har vi valt att hålla många Medeon-aktiviteter digitalt, andra har vi flyttat fram.


2021-08-27

Wihlborgs nya förvaltare fortsätter satsningarna på Medeon

Philip Modig är ny som ansvarig representant för Wihlborgs Fastigheter på Medeon sedan mitten av maj, och han kommer att fortsätta investeringarna i ett fräschare och säkrare Medeon. För närvarande renoveras restaurangen, och näst på tur står hissar och innebelysning, uppger han.


2021-06-14

Medeonbolagat Brillianze lanserar världens första fallskydd för rollatorer

Rollatorn uppfanns i Sverige på 1970-talet och säkerheten har inte förbättrats nämnvärt sedan dess. Nu lanserar Medeonbolaget Brillianze världens första fallskydd, RolloGuard, som automatiskt bromsar rollatorn inom några få centimeter om rollatorn snabbt åker ifrån användaren.


2021-06-14

BTB Emulsions tar in en partner för att öka försäljningen

Medeonbolaget BTB Emulsions har skrivit avtal med franska Bertin Instruments, en global instrumentdistributör, för att öka försäljningen av sina kit som används för att standardisera tillverkningen av små mängder av vaccinkomponenter inför djurförsök. I framtidsplanen finns att även anpassa produkten till humanläkemedel.


2021-06-14

Krönika från Medeon

Sommar, sommar och sol…
Äntligen kom våren, värmen, ljuset och sommaren på en och samma gång.


2021-04-22

Medeons uppfräschning

I samband med Wihlborgs Fastigheters nybyggnation av hus H på Medeon, 4000 nya kvm, där första inflyttningen skedde under hösten 2020 gjordes även en uppfräschning av Medeons allmänna miljöer såsom korridorer, reception, foajé, konferensrum och utemiljö.


Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager