Medeon Blogg

2022-04-26

Krönika från Medeon

Nu är våren här, vitsipporna breder ut sig i backarna och påskliljorna skiner som små solar i rabatterna. Det är härligt med långa och ljusa dagar som ger lite extra energi!


2022-04-26

Livio Malmö är en av Sveriges äldsta privatkliniker för assisterad befruktning

Förra året gjorde Liviogruppens klinik på Medeon flest äggdonationsbehandlingar i Sverige, vilka till och med mars i år resulterat i 50 barn. Att bolaget har en egen biobank av könsceller bidrar till detta strålande resultat, uppger Malin Sundler, verksamhetschef på Livio Malmö. I maj expanderar Livio-gruppen för första gången utanför Norden.


2022-04-26

Nytt Medeonbolag stärker individer och företagsteam

Simon Lundegard är Gallupcertifierad styrkebaserad coach samt ICF Diplomerad coach. Han erbjuder coaching inom personlig utveckling till individer och grupper som vill öka prestation och välmående. Hans fokus är att frigöra människors självbegränsningar och stärka deras naturliga förmågor. För tillfället testas hans erbjudande av ett Malmöföretag och några privatpersoner.


2022-02-28

Krönika från Medeon

Snart nalkas våren! Snödroppar och krokus breder ut sig i rabatterna, det är endast en månad kvar till att vi skruvar fram klockan till sommartid och dagarna blir ännu ljusare. Något som lyser upp tillvaron lite extra här i Medeon Science Park just nu är alla de nätverksseminarier som vi själva anordnar eller har tillsammans med partners.


2022-02-24

Nystartat bolag ska öka till 15 anställda i år

Ingenjörsbolaget Zellaco rivstartar verksamheten och har fullt i orderböckerna fyra månader efter starten. Bolaget mannar nu upp verksamheten med fler ingenjörer, och siktar på att vara 15 anställda redan i år samt öka till 20 inom något år, uppger Jan Lundgren som är bolagets platschef på Medeon i Malmö.


2022-02-24

Ebba Biotech passerar en miljon kronor i omsättning

När Eva Halén kom in som ny vd i uppstartsbolaget Ebba Biotech för två år sedan satte hon fokus på ökad försäljning. Bolaget har därefter fördubblat omsättningen av sina så kallade optotracers – innovativa fluorescerande spårmolekyler som används i bolagets nya visualiseringsmetod vid exempelvis läkemedelsforskning – och sålde för över en miljon kronor förra året. Ebba Biotech har nyligen skrivit avtal med sina första distributörer.


2021-12-14

Diabetesbolag ingår strategiskt samarbete

Dianovator har skrivit samarbetsavtal med Together Against Diabetes, T.A.D.1, en svensk ideell förening som har tagit fram en app – T1D-appen – med 45 000 användare. Dianovator har lagt till förbättrade funktioner på appen, vilka nyligen lanserats. Nu utvecklar bolaget lösningar som ger synergier mellan appen och Diact, bolagets egenutvecklade AI-baserade verktyg för behandling av diabetes typ 1.


2021-12-14

Skånsk digital vårdplattform gör succé i Indien

Medeonbolaget SmartCare Analytica AB har utvecklat en digitalt plattform som hanterar alla funktioner i en vårdcentral, en tjänst som lanserades i Indien tidigare i år. Nu är över 1000 indiska privatläkare anslutna. Nästa lansering sker troligen i Sverige och Singapore.


2021-12-14

Krönika från Medeon

År 2021, även detta år har speglats av pandemin med covid-19. En stor del av Sveriges befolkning har blivit vaccinerade. Vi följer FHMs (Folkhälsomyndigheten) rekommendationer, avseende symptom, vaccination att hålla avstånd, använda handsprit etc. Som läget är nu har vi som mål att våra arrangemang/evenemang/möten genomförs på traditionellt sätt med fysisk närvaro. Men där det lämpar sig använder vi oss av digitala lösningar och/eller hybridlösningar.


2021-10-28

Krönika från Medeon

Hösten är på intåg och träden skiftar i en färgsprakande palett av alla dess färger av grönt, gult, rött, orange etc. På Medeon sprakar det av utveckling i vanlig ordning.


Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager