Medeon Blogg

2017-06-13

Läkemedel som hämmar bildning av metastaser

Wnt Research utvecklar en ny typ av cancerläkemedel som har visat lovande resultat när det gäller att kraftigt minska spridningen av tumörer i kroppen. Detta gäller för våra vanligaste cancerformer och skulle kunna minska dödligheten i dessa sjukdomar avsevärt. Substansen testas nu på cancerpatienter.


2017-04-20

Bättre blodsockerkontroll med ny mätare

Medeonbolaget Innovosens utvecklar en internetuppkopplad mätare för diabetiker. Den ska snabbt kunna analysera flera olika substanser inklusive glukos i en droppe blod. Baserat på provsvaren ska diabetikern kunna få vetenskapliga råd via en bildskärm om hur hon eller han behöver ändra sin kost, motion eller medicinering.


2017-04-20

Coach ger tryggare barnafödande

I takt med att förlossningsvården har blivit mer pressad väljer allt fler oroliga blivande föräldrarna att skaffa sig personligt stöd utanför vården. Anna Tallwe, beteendevetare med stor erfarenhet av relationen mellan föräldrar och barn, startade därför företaget Din Gravidcoach som erbjuder stöd inför, under och efter förlossning.


Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager