Medeon Blogg

2018-08-20

Ny förvaltare hos Wihlborgs vill satsa på Medeon

Sedan april i år är Ida Lejdström fastighetsförvaltare på Wihlborgs Fastigheter med ansvar för bland annat Medeon. Först på agendan som påverkar Medeons hyresgäster står expansion och säkerhet.


2018-06-13

Krönika från Medeon

Vilken vår vi har haft, medelhavsvärme! Trots hettan har det varit full fart på Medeon hela våren!


2018-06-11

Medeonbolag lanserar helautomatisk laboratorieskrivare

Vanliga objektsglas som används exempelvis vid mikroskopering i samband med cancerdiagnostik kommer nu att kunna märkas på ett patientsäkert vis med en liten helautomatiska skrivare. Den har tagits fram av Medeonbolaget Alevax och lanseras nu i dagarna, uppger bolagets grundare, Francesco Palmisano.


2018-06-11

Ascelia Pharma tar in 60 miljoner kronor och flyttar in på Medeon

Forskningsbolaget Ascelia Pharma har tagit in 60 miljoner kronor i en nyemission. Med detta tillskott ska bolaget förbereda en klinisk fas 3-studie med sitt kontrastmedel Mangoral, som ska användas vid magnetkameraundersökning av njursjuka personer, en patientgrupp för vilka det inte finns några godkända alternativ.


2018-04-25

Krönika från Medeon

Äntligen har våren, ja vissa dagar även ”sommaren” kommit! Det är härligt med allt ljus som ger en extra dos energi. Nivån av energi är i vanlig ordning hög här på Medeon och det är full fart med olika aktiviteter.


2018-04-25

Wihlborgs Fastigheter bygger ut Medeon

Medeon Science Park & Incubator kommer snart att kunna erbjuda fler företag en plats i forskningsparken. Fastighetsbolaget Wihlborgs som äger byggnaderna som Medeon huserar i har beslutat att bygga en ny 3.500 kvadratmeter stor tillbyggnad till befintliga hus som kommer att vara klar för inflyttnings inom två år.


2018-04-25

Nationellt uppmärksammat diabetesinitiativ får finansiering i tre år

Medeon startade ett pilotprojekt 2015 tillsammans med Lund universitets diabetescentrum, LUDC, för att föra samman alla med diabetesfokus i södra Sverige – forskare, företag, vårdinstitutioner och patientgrupper. Projektet uppmärksammades nationellt. Nu har Vinnova beslutat att genom Swelife ge ekonomiskt stöd i tre år till och att projektet ska omfatta hela Sverige.


2018-03-06

Konsultbolag etablerar sig i södra Sverige

Sofus Regulatory Affairs har nu öppnat sitt första kontor utanför Stockholm. Bolaget, som erbjuder tjänster inom regulatoriska frågor till såväl forskningsbolag som läkemedelsindustri, valde att etablera sig på Medeon i Malmö för att komma närmare sina kunder i södra Sverige och i Danmark, enligt vd Linda Thunell.


2018-03-06

Liten distributör med stor omsättning

Läkemedelsdistributören Erol håller just på att lansera sin fjärde produkt, en folsyra till kvinnor med folatbrist. Trots sitt begränsade sortiment har Erol en hög försäljning som växer stadigt.


2018-03-06

Krönika från Medeon

Nu nalkas snart våren, trots snökaos och vinterväder så ska vi faktiskt skruva fram klockan till sommartid om tre veckor. Det ser vi fram emot. När dagarna blir ljusare ökar energinivån och vi har massor av härliga aktiviteter att se fram emot.


Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager