Medeon Blogg

2021-04-21

Krönika från Medeon

Äntligen är våren här, vitsippor i backarna och påskliljor i rabatterna. Det är härligt med långa och ljusa dagar som ger lite extra energi! Energin håller vi uppe både i inkubatorn och i parken, men dock på lite annorlunda sätt än det traditionella.


2021-02-24

Konsultbolaget Knightec är ny partner till Medeon

Knightec jobbar gärna teambaserat för att kunna erbjuda rätt stöd med bred kompetens, berättar Anna Bryland, Knightecs regionchef inom Quality & Management.


2021-02-24

Krönika från Medeon februari 2021

Efter snö och kyla här i Skåne nalkas snart våren, vilket vi ser fram emot. Långa ljusa dagar. Det är cirka en månad kvar till att vi skruvar fram klockan till sommartid, lördagen den 27 mars blir klockan 02.00 = 03.00.


2020-12-15

Galenica fortsätter att växa

Medeonbolaget Galenica expanderar och har som första bolag flyttat in i Medeons nya hus, med sina kontor och konferenslokaler. Sedan bolaget startades av två personer för 21 år sedan har de kunnat utvecklas inom Medeons väggar till dagens 81 anställda.


2020-12-14

Krönika från Medeon

Det här märkliga året där pandemin med covid-19 har tagit mycket fokus nalkar nu sitt slut. Vi fortsätter att följa FHMs (Folkhälsomyndigheten) riktlinjer, vilket innebär färre fysiska träffar men desto fler digitala. En del större aktiviteter såsom Medeons 35-års jubileum har skjutits fram och kommer förhoppningsvis kunna firas någon gång under 2021.


2020-10-27

"Jag vill gärna se att forskningsresultat gör nytta i samhället"

Lunds universitet får en ny rektor i januari nästa år. Det är Erik Renström som är professor i experimentell endokrinologi, styrelseledamot för Medeon Sciencepark & Incubator samt jurymedlem för Medeonstipendiet. Hur ser han att han i sin nya roll kan bidra ännu mer till att föra ut innovationer från universitetet till samhället?


2020-10-27

Årets Medeonstipendium tilldelas diabetesforskare Karl Bacos

Medeonstipendiet delas i år ut för tionde gången till en framstående diabetesforskare, denna gång till docent Karl Bacos vid Lunds universitet. Utdelningen sker vid en digital direktsändning den 14 november, samma dag som Världsdiabetesdagen uppmärksammas, i samverkan med bland andra Lunds universitet och Diabetesföreningen i Skåne.


2020-08-25

Juridiskt startpaket med avtal finns nu till Medeonbolagen

En av Medeons första strategiska partner, advokatbyrån Moll Wendén, har utformat ett paket med juridiska avtal som nystartade bolag behöver på uppdrag av Medeons vd Ulf G Andersson. Medeon vill underlätta för uppstartsbolag att kunna göra rätt direkt och slippa dyra misstag, enligt Moll Wendéns managing partner Stefan Wendén.


2020-08-25

Ny service från AWA till Medeonmedlemmar

AWA – en global patentbyrå med huvudkontor i Malmö och en partner till Medeon sedan 2013 – ska börja ge korta digitala utbildningar som komplettering till övrig service åt Medeonbolagen. Avsikten är att ge bolagen fler tillfällen att önska ämnen, få till fler diskussioner och bli mer coronaanpassade än tidigare längre utbildningar.


2020-06-10

"Involvera en ekonom i tid"

Ekonomikonsultbolaget Pragati erbjuder Medeonbolagen stöd i allt som rör ekonomi. Ett råd till entreprenörer är att så tidigt som möjligt tänka till hur de ska bygga upp och styra sitt företag för att skapa ett hållbart och lönsamt företag, enligt Pragatis vd Sofia Brantmark. I dagarna har Pragati varit en av Medeons partners i ett år.


Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager