Medeon Blogg

2019-06-18

”Ska bli spännande att se vad vi från politiken kan göra för Medeon”

Ännu en ny ledamot tar plats i Medeons styrelse. Det är Simon Chrisander från Liberalerna, som sedan årsskiftet är Malmös nya kommunalråd inom stadsbyggnad och miljö. Som politiker vill han lyfta allt det positiva med Malmö och han tycker att Medeon är ett bra exempel.


2019-06-18

Malmö Universitets rektor ny ledamot i Medeons styrelse

Medeon får Kerstin Tham, rektor vid Malmö universitet och tidigare professor och prorektor vid Karolinska institutet i Stockholm, som ny ledamot i styrelsen. Hon hoppas kunna öka samverkan mellan entreprenörer, forskare och sjukvård, och bidra med sin breda erfarenhet inom hälsoprevention.


2019-06-18

Krönika från Medeon

Fantastiskt med sol och värme! Även denna vår har vi haft mer eller mindre medelhavsvärme i södra Sverige. Trots värmen har det varit full fart på Medeon hela våren!


2019-04-15

Startskottet har gått för nya Medeon-huset

Den 11 april var den officiella starten för bygget av H-huset vilket kommer att öka Medeons yta med cirka 4000 kvadratmeter och vara inflyttningsklart sommaren 2020. Detta firades vid lunchfestligheter på Medeon där ”startskottet” bestod av ett symboliskt överlämnande av en ”tidskapsel”.


2019-04-15

Nu introduceras hållbarhetsfrågor inom life science

I slutet av mars hölls en hållbarhetskonferens i Malmö med Medeon och Medicon Village som medarrangörer. Forskningsparkerna deltar i Vinnovaprojekt ”Världens mest hållbara sjukvård 2030” tillsammans med Swecare och Sahlgrenska Science Park. Projektet leds av Daniel Eriksson vid Nordic Center for Sustainable Healthcare, NCSH, i Malmö, och ska bland annat ta fram riktlinjer i miljöfrågor för life science-bolag.


2019-04-14

Krönika från Medeon: Nya Medeon expanderar med 4000 kvm

Wihlborgs Fastigheter bygger ut Medeon Science Park i Malmö med 4 000 kvm för att göra plats för fler life science-företag. Torsdagen den 11 april, 2019 utfördes en ceremoni, en symbolisk byggstart där en tidskapsel kommer gjutas in i grunden för nybyggnationen hus H.


2019-02-25

Intervju med Paulina Wetterling som är ny i receptionen på Medeon

Från januari i år är Paulina Wetterling den första person som besökare till företag och andra organisationer på Medeon möter. Hon är anställd av Ideon Center, dotterbolag till Wihlborgs Fastigheter, och kommer att finnas på plats varje dag och sköta alla receptionsärenden.


2019-02-25

”Vi vill öka innovationsgraden inom demens”

Nu startar första testomgången inom Didec, ett projekt finansierat av EU, Perstorps kommun, Medeon och Krivova, där företag får testa sina produkter för demensvård i ett kommunalt boende i Perstorp. Ett av de tre bolagen som ingår i första omgången är Medeonbolaget Finn Medicinen, som ska prova en variant av sin internetuppkopplade dosett för medicin.


2019-02-24

Krönika från Medeon

Nu nalkas våren, snödroppar och krokusar står i full blom här i Skåne. En månad kvar till att vi ska skruva fram klockan till sommartid, härligt. Vi ser fram emot ljusare dagar och en mängd av härliga aktiviteter att ta del av.


2018-12-12

Swedencare växer på Medeon och i världen

Produkter till husdjur är en het marknad, enligt aktieanalytiker. Medeonbolaget Swedencare har vuxit sedan de noterades i juni 2016, och omsatte 85 miljoner kronor förra året med tandvårdsprodukter som största del av försäljningen. På Medeon sitter sju av bolagets cirka 30 anställda och sysslar mest med försäljning.


Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager