Medeon Blogg

2020-02-21

Humanus Dental ökar omsättningen

Medeonbolaget Humanus Dental har de senaste sex åren ökat sin omsättning från 2 miljoner till uppskattningsvis 14 miljoner kronor i år, enligt bolagets vd och grundare Martin Ganslandt. Han avslöjar att hemligheten bakom tillväxten ligger i bolagets tidiga fokusering på sökordsoptimering på webben och satsning på gott kundbemötande.


2020-02-20

DentalSyd tillverkar tänder digitalt

Verksamheten hos tandteknikbolaget DentalSyd går i rasande fart mot det digitala, enligt Richard Galambos, som är vd för det Medeonbaserade bolaget. Detta är fallet i de flesta steg som ingår i tillverkningen av nya tänder och tandproteser: från patienternas tandläkarbesök till DentalSyds slutliga bearbetning av produkten.


2019-12-16

”Medeon ska vara med och stärka life science i Malmö”

Anders Löfgren, ledamot i Medeons styrelse sedan flera år och mångårig vd för Nordic Drugs i Malmö, poängterar att Medeon är en viktig ”hub” för alla life science-bolag i Malmö. Han är starkt positiv till Medeons strävan efter excellens-erkännande för sin inkubator, och att Wihlborgs bygger ut Medeon bådar gott för Malmös framtid.


2019-12-16

Medeonbolaget Swedencare får ny vd

I mer än 20 år har Swedencare utvecklat, marknadsfört och sålt sin patenterade munhälsoprodukt ProDen PlaqueOff®, nu i nästan 50 länder. Sedan 1 november är Jenny Graflind ny koncernchef och vd. Hon har arbetat som finanschef för Swedencare i nästan tre år och kliver nu upp i en ny roll men har med sig full insyn i bolagets historia och framtida utsikter.


2019-10-29

Åsa Manelius lämnar vd-posten i Biora

Efter nio år som Bioras vd byter Åsa Manelius jobb och stad. I december blir hon platschef vid AstraZenecas satsning i Södertälje, ett nytt produktionscenter för biologiska läkemedel. Under hennes ledning har Bioras produktion på Medeon förändrats och de kommer snart att behöva expandera ytterligare.


2019-08-27

I september kommer NLSDays, Nordic Life Science Days åter till Malmö

Efter succén 2017, då NLSDays för första gången hölls i Malmö på Malmömässan, är förhoppningarna stora när denna nordiska konferens för life science-bolag nu öppnar upp portarna i Malmö igen. Arrangörerna har också beslutat att den ska hållas i staden även 2020, uppger Olivier Duchamp, ansvarig för NLSDays.


2019-08-27

Medeon och LUDC är värdar för Super Session Diabetes på NLSDays

´Digitalization for the benefit of the diabetes patient´ är namnet på en av de fyra så kallade ”Super Sessions”, seminarieserier, vid kommande NLSDays. Det är diabetesvården som ska belysas: hur digitalisering kan förbättra den och vad läkemedelsindustrin gör inom området.


2019-06-18

”Ska bli spännande att se vad vi från politiken kan göra för Medeon”

Ännu en ny ledamot tar plats i Medeons styrelse. Det är Simon Chrisander från Liberalerna, som sedan årsskiftet är Malmös nya kommunalråd inom stadsbyggnad och miljö. Som politiker vill han lyfta allt det positiva med Malmö och han tycker att Medeon är ett bra exempel.


2019-06-18

Malmö Universitets rektor ny ledamot i Medeons styrelse

Medeon får Kerstin Tham, rektor vid Malmö universitet och tidigare professor och prorektor vid Karolinska institutet i Stockholm, som ny ledamot i styrelsen. Hon hoppas kunna öka samverkan mellan entreprenörer, forskare och sjukvård, och bidra med sin breda erfarenhet inom hälsoprevention.


2019-06-18

Krönika från Medeon

Fantastiskt med sol och värme! Även denna vår har vi haft mer eller mindre medelhavsvärme i södra Sverige. Trots värmen har det varit full fart på Medeon hela våren!


Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager