Medeon Blogg

Krönika från Medeon

Äntligen är våren här, vitsippor i backarna och påskliljor i rabatterna. Det är härligt med långa och ljusa dagar som ger lite extra energi! Energin håller vi uppe både i inkubatorn och i parken, men dock på lite annorlunda sätt än det traditionella.

I april startade vi Medeons Lifes Science nätverk med ett digitalt välfyllt event, där läkaren och författaren Per Simonsson berättade om ”The CellaVision story - Innovationens oumbärliga hjältar”. Väldigt uppskattat!

Medeon har medverkat på det digitala och mycket intressanta eventet NLSDays 2021, Nordic Life Science Days där över 200 talare medverkade via de sex ”supersessions”. 800 deltagare, 170 investerare och 115 bolag. 9600+ möten och förfrågningar, 50+ digitala utställare och 40+ sponsorer.

NLSDays återkommer till ”Malmömässan” 20-21 april år 2022!

Branschorganisationen SISP, Swedish Incubators & Science Parks anordnade i år digitalt SIR, Sveriges Innovationsriksdag i Skellefteå. Mycket intressant och välbesökt.

Vi vill passa på att hälsa Medeons nya medarbetare Johanna Søger varmt välkommen! Hon kommer att arbeta som projektledare och ni får lära känna henne ytterligare framöver.

En del större aktiviteter såsom Medeons 35-årsjubileum har skjutits fram och kommer förhoppningsvis att kunna firas någon gång under 2021.

Missa inte Medeons inkubators digitala entreprenörsprogram där specifik inbjudan går ut till de som är knutna till Medeons inkubator.

Vi vill även slå ett slag för

  • Att vi har två nya partners knutna till Medeon. Den här gången kan ni kan läsa om Prevas i bloggen.
  • Medeon har genomgått en rejäl uppfräschning. Här kan ni se bilder på nya fräscha Medeon som Wihlborgs har renoverat under nästan ett års tid. Vi är så glada och tacksamma!
  • Ascelia Pharma AB som är knutna till Medeon söker nya medarbetare. Se deras LinkedIN sida: @Ascelia Pharma AB

Medeons kalendarium

Håll koll på Medeons kalendarium!

Nyheter på Medeons hemsida

Läs om vad som händer i vår omvärld.

Externa event på Medeons hemsida

Är du en organisation som finns i vår omvärld kan du lägga upp dina evenemang på Medeons hemsida. Gå in på denna länk om du är intresserad av att lägga in ditt evenemang inom Life Science.

Medeon i sociala medier

Gå in och följ, dela, gilla!

Facebook – @Medeon Science Park (Gå in och gilla)
Twitter – @MedeonSP (Gå in och följ)
LinkedIN – Medeon Science Park & Incubator (Gå in och följ)

Pandemin behåller tyvärr sitt grepp och vi fortsätter att följa FHMs (Folkhälsomyndigheten) riktlinjer.

Håll avstånd och ta hand om er!

Vårhälsningar från Medeon
Ulf, Catrine, Carina, Johanna, Bengt, Tobias

Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager