Medeon Blogg

2018-04-25

Nationellt uppmärksammat diabetesinitiativ får finansiering i tre år

Medeon startade ett pilotprojekt 2015 tillsammans med Lund universitets diabetescentrum, LUDC, för att föra samman alla med diabetesfokus i södra Sverige – forskare, företag, vårdinstitutioner och patientgrupper. Projektet uppmärksammades nationellt. Nu har Vinnova beslutat att genom Swelife ge ekonomiskt stöd i tre år till och att projektet ska omfatta hela Sverige.


2018-03-06

Konsultbolag etablerar sig i södra Sverige

Sofus Regulatory Affairs har nu öppnat sitt första kontor utanför Stockholm. Bolaget, som erbjuder tjänster inom regulatoriska frågor till såväl forskningsbolag som läkemedelsindustri, valde att etablera sig på Medeon i Malmö för att komma närmare sina kunder i södra Sverige och i Danmark, enligt vd Linda Thunell.


2018-03-06

Liten distributör med stor omsättning

Läkemedelsdistributören Erol håller just på att lansera sin fjärde produkt, en folsyra till kvinnor med folatbrist. Trots sitt begränsade sortiment har Erol en hög försäljning som växer stadigt.


2018-03-06

Krönika från Medeon

Nu nalkas snart våren, trots snökaos och vinterväder så ska vi faktiskt skruva fram klockan till sommartid om tre veckor. Det ser vi fram emot. När dagarna blir ljusare ökar energinivån och vi har massor av härliga aktiviteter att se fram emot.


2017-12-13

Pila Pharma är klar med uppstartsfasen och flyttar ut från inkubatorn

Medeonbolaget Pila Pharma går från att vara inkubatorbolag till att vara ett företag som sysselsätter ett tiotal personer på Medeon. Bolaget, som utvecklar ett nytt diabetesläkemedel, har nyligen startat ett dotterbolag i Danmark och öppnar nu för en nyemission.


2017-12-13

Akutsyster - bilburen sjuksköterska som gör hembesök i Malmö

Nybildade Medeonbolaget Akutsyster erbjuder hembesök av legitimerade sjuksköterskor till sjuka människor runt om i Malmö. Med sig i bilen har sjuksköterskan ett mobilt laboratorium, med några kompakta analysinstrument, för att få snabba analyssvar. Dessutom är några läkare knutna till bolaget för att kunna skriva ut recept till patienterna.


2017-10-01

Krönika från Medeon

Nu står hösten för dörren då vi kan njuta av fantastiska dagar med hög, krispig luft och naturen i alla dess färgskiftningar. På Medeon är det full aktivitet i vanlig ordning. I Medeons inkubator ryker det av idéer, entreprenörsprogram och nya entreprenörer. I övriga parken växer bolagen och frodas.


2017-08-23

Open Lab Skåne – för företag med behov av välutrustade laboratorier, instrument och expertis

Sedan april i år drivs Open Lab Skåne, ett treårigt EU-finansierat projekt, av Malmö högskola, Lunds universitet och Smile Incubator i Lund. Dessa öppnar sina laboratorier för att ge företag tillgång till avancerade laboratorier och expertis för bolagens interna utveckling.


2017-08-23

Nyinflyttat Medeonbolag planerar växa snabbt

Kontraktsforskningsbolaget Link Medical Research öppnar kontor i Medeon Science Park. Bolaget har expertis inom hela kedjan från tidig forskning till kliniska studier av läkemedel och medicintekniska produkter, och riktar sina tjänster mot de lite mindre företagen.


2017-06-13

Mobilt system för att kolla upp kroniskt sjuka

Medeonbolaget CheckUp har utvecklat en uppkopplad och mobil provtagningscentral. Den ryms i en väska och finns ute på vårdcentraler i sex landsting. Patienter och läkare är mycket nöjda, men vården i stort är inte riktigt mogen än för e-hälsa på bred front, menar bolagets vd Arne Viktorsson.


Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager