Medeon Blogg

2021-08-27

Krönika från Medeon

Efter en härlig sommar med varmt och soligt väder är det dags att återgå till de någorlunda vardagliga rutinerna. I dessa märkliga tider som fortfarande påverkas av covid-19 pandemin har vi valt att hålla många Medeon-aktiviteter digitalt, andra har vi flyttat fram.


2021-08-27

Wihlborgs nya förvaltare fortsätter satsningarna på Medeon

Philip Modig är ny som ansvarig representant för Wihlborgs Fastigheter på Medeon sedan mitten av maj, och han kommer att fortsätta investeringarna i ett fräschare och säkrare Medeon. För närvarande renoveras restaurangen, och näst på tur står hissar och innebelysning, uppger han.


2021-06-14

Medeonbolagat Brillianze lanserar världens första fallskydd för rollatorer

Rollatorn uppfanns i Sverige på 1970-talet och säkerheten har inte förbättrats nämnvärt sedan dess. Nu lanserar Medeonbolaget Brillianze världens första fallskydd, RolloGuard, som automatiskt bromsar rollatorn inom några få centimeter om rollatorn snabbt åker ifrån användaren.


2021-06-14

BTB Emulsions tar in en partner för att öka försäljningen

Medeonbolaget BTB Emulsions har skrivit avtal med franska Bertin Instruments, en global instrumentdistributör, för att öka försäljningen av sina kit som används för att standardisera tillverkningen av små mängder av vaccinkomponenter inför djurförsök. I framtidsplanen finns att även anpassa produkten till humanläkemedel.


2021-06-14

Krönika från Medeon

Sommar, sommar och sol…
Äntligen kom våren, värmen, ljuset och sommaren på en och samma gång.


2021-04-22

Medeons uppfräschning

I samband med Wihlborgs Fastigheters nybyggnation av hus H på Medeon, 4000 nya kvm, där första inflyttningen skedde under hösten 2020 gjordes även en uppfräschning av Medeons allmänna miljöer såsom korridorer, reception, foajé, konferensrum och utemiljö.


2021-04-21

Vi välkomnar Prevas som ny pluspartner till Medeon

Sedan januari i år är Prevas pluspartner till Medeon. Prevas tillhandahåller expertis inom flera områden med koppling till life science.


2021-04-21

Krönika från Medeon

Äntligen är våren här, vitsippor i backarna och påskliljor i rabatterna. Det är härligt med långa och ljusa dagar som ger lite extra energi! Energin håller vi uppe både i inkubatorn och i parken, men dock på lite annorlunda sätt än det traditionella.


2021-02-24

Konsultbolaget Knightec är ny partner till Medeon

Knightec jobbar gärna teambaserat för att kunna erbjuda rätt stöd med bred kompetens, berättar Anna Bryland, Knightecs regionchef inom Quality & Management.


2021-02-24

Krönika från Medeon februari 2021

Efter snö och kyla här i Skåne nalkas snart våren, vilket vi ser fram emot. Långa ljusa dagar. Det är cirka en månad kvar till att vi skruvar fram klockan till sommartid, lördagen den 27 mars blir klockan 02.00 = 03.00.


Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager