Medeon Blogg

2018-10-24

Abarceo vill bota diabetiker och har fått erkännande av EU

Medeonbolaget Abarceo ska utveckla ett läkemedel med potential att kunna bota personer med diabetes typ 2, och planerar att inom kort starta en ny preklinisk studie. Bolaget har fått ett erkännande som ett av Europas mest lovande uppstartsbolag inom life science av EU:s organisation för stöttning av hälsoinnovationer, EIT Health.


2018-10-24

Medeonbolaget Dianovator planerar produktlansering nästa år

Dianovator har tagit fram en digital plattform, en klinikportal, som ska vara ett beslutsstöd för vårdpersonal vid diabetesbehandling. Den genomgår just nu användartester i en betaversion hos flera kliniker i Region Skåne. Om allt går enligt bolagets plan ska den vara CE-märkt och klar för marknad första halvan av 2019, enligt bolagets grundare och vd Fredrik Ståhl. Bolaget har nyligen fått erkännande och ekonomiskt stöd från EU.


2018-08-21

Krönika från Medeon

Efter en fantastisk sommar som varit ovanligt varm i över tre månader, hoppas vi att ni alla är laddade inför höstens alla aktiviteter och utmaningar! 




2018-08-20

WntResearchs substans Foxy-5 ska överlista cancern

Medeonbolaget WntResearch ska inom kort starta en klinisk studie av sin läkemedelskandidat Foxy-5. I en fas 2-studie ska man för första gången undersöka förmågan hos Foxy-5 att förhindra cancerspridning hos patienter. Vid studien ska bolaget ta hjälp av den senaste analystekniken för att på ett väldigt tidigt stadium kunna detektera återfall med hjälp av ett enkelt blodprov.


2018-08-20

Ny förvaltare hos Wihlborgs vill satsa på Medeon

Sedan april i år är Ida Lejdström fastighetsförvaltare på Wihlborgs Fastigheter med ansvar för bland annat Medeon. Först på agendan som påverkar Medeons hyresgäster står expansion och säkerhet.


2018-06-13

Krönika från Medeon

Vilken vår vi har haft, medelhavsvärme! Trots hettan har det varit full fart på Medeon hela våren!


2018-06-11

Medeonbolag lanserar helautomatisk laboratorieskrivare

Vanliga objektsglas som används exempelvis vid mikroskopering i samband med cancerdiagnostik kommer nu att kunna märkas på ett patientsäkert vis med en liten helautomatiska skrivare. Den har tagits fram av Medeonbolaget Alevax och lanseras nu i dagarna, uppger bolagets grundare, Francesco Palmisano.


2018-06-11

Ascelia Pharma tar in 60 miljoner kronor och flyttar in på Medeon

Forskningsbolaget Ascelia Pharma har tagit in 60 miljoner kronor i en nyemission. Med detta tillskott ska bolaget förbereda en klinisk fas 3-studie med sitt kontrastmedel Mangoral, som ska användas vid magnetkameraundersökning av njursjuka personer, en patientgrupp för vilka det inte finns några godkända alternativ.


2018-04-25

Krönika från Medeon

Äntligen har våren, ja vissa dagar även ”sommaren” kommit! Det är härligt med allt ljus som ger en extra dos energi. Nivån av energi är i vanlig ordning hög här på Medeon och det är full fart med olika aktiviteter.


2018-04-25

Wihlborgs Fastigheter bygger ut Medeon

Medeon Science Park & Incubator kommer snart att kunna erbjuda fler företag en plats i forskningsparken. Fastighetsbolaget Wihlborgs som äger byggnaderna som Medeon huserar i har beslutat att bygga en ny 3.500 kvadratmeter stor tillbyggnad till befintliga hus som kommer att vara klar för inflyttnings inom två år.


Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager