Medeon Blogg

Krönika från Medeon

Äntligen har våren, ja vissa dagar även ”sommaren” kommit! Det är härligt med allt ljus som ger en extra dos energi. Nivån av energi är i vanlig ordning hög här på Medeon och det är full fart med olika aktiviteter.

En ny version av Medeons hemsida har nyligen publicerats. Gå gärna in och titta: http://www.medeon.se/.

Vi vill passa på att välkomna en ny medarbetare till Medeon-teamet! Carina Christensson som kommer vara projektledare för ett av Medeons projekt, DSS ”Diabetes Samverkan Sverige” och hon har b.la. erfarenhet från läkemedelsbranschen. Ni kommer säkert stöta på henne i olika sammanhang framöver. 
Varmt välkommen Carina! 
Vi vill även passa på att önska vår projektassistent och HR-student Olivia Robles Wendt stort lycka till med sina nya utmaningar! Vi har lånat henne under drygt ett års tid ett antal timmar per vecka och nu är hon ut på sin HR-praktik och ska därefter fokusera på nya utmaningar inom HR.

Ascelia Pharma kommer inom kort att flytta in i Medeons inkubator. Vi säger varmt välkomna också till hela gänget Ascelia Pharma!
 http://www.ascelia.com

Bonniers HealthTech event med rubriken ”Den nya marknadsinfrastrukturen för den upplyste patienten”, i samverkan med Lyfepond och Medeon slog mycket väl ut. Ett event i ett överfyllt konferensutrymme med mycket intressanta diskussioner, minglande och utbyte.

VD-lunchen, där uppslutningen i vanlig ordning var mycket god, gick den här gången av stapeln på restaurang Akvariet nere vid Dockplatsen. Här medverkade även Medeons nya fastighetsförvaltare Ida Lejdström från Wihlborgs Fastigheter som vi också hälsar varmt välkommen!

Medeon Science Park & Incubator växer och fylls hela tiden på med nya och intressanta bolag.

Då vi har flera bolag som står och har stått i kö för inflyttning både till ”parken” och ”inkubatorn” är vi väldigt glada för att vi nu kan informera om att en ny byggnad har påbörjats i Medeon-området. 
Det är hus H som kommer att byggas i fyra våningsplan. Schaktning börjar v.20 och mer information internt kommer att skickas ut framöver.

 

Anteckna i kalendern inför 2018Våren


24/5 “M-Day” Vårfest.
 Inbjudan är utskickad internt. 
Tänk på att sprida inbjudan till era Medeon-kollegor och anmäl snarast

Med partners:

8/5 HealthTech Pitch Day, DI-Digitals Health Tech event i Stockholm

16/5 SwedenBIO Opinion
r
1-8/7 Almedalen

26-27/9 NLSDays, StockholmHösten


5/9 Medeons VD-lunch

1/10 M-lunch

18/10 Medeons Life Science nätverk, SDS Health Tech

21/11 Medeons VD-lunch

13/12 Lucia

19/12 Medeons Jul-lunch

Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager