Medeon Blogg

”Ska bli spännande att se vad vi från politiken kan göra för Medeon”

Det är ett privilegium att få arbeta heltid med politiken, uppger Simon Chrisander. Tack vare ett hyfsat valresultat och beviljad tjänstledighet från sitt ordinarie arbete på FedEx Express, har han efter tio år som fritidspolitiker fått denna chans. I sin senaste yrkesroll arbetade han med marknadsföring i Sverige och Finland.

Vilka av dina erfarenheter hoppas du ska stärka Medeons styrelsearbete?

– Jag kommer själv från det privata näringslivet, vilket kanske ger en annan syn och fokus på kostnadskontroll och kvantifierbara resultat från de satsningar man utför. Jag misstänker att detta kan skilja sig från någon vars bakgrund alltid har varit inom politiken. Sedan tar jag med mig ett internationellt perspektiv från mitt yrkesliv och från studietiden i Illinois i USA. Där har de en inkubator som tar hand om den kompetens som kommer ut från forskningen vid universitetet. Jag hoppas att Malmö redan gör så, och vi kanske kan göra det ännu bättre i framtiden, svarar Simon Chrisander.

Han berättar också att han vill att Malmö profilerar sig som en bra entreprenörsstad så att innovationerna stannar här och inte försvinner till Köpenhamn. Och att nyföretagare och de som kommer från universiteten ser Medeon som ett attraktivt alternativ.

– I och med styrelsearbetet i Medeon får jag jobba för forskningen, vilket jag ser fram emot. Vi är stolta över Medeons forskningspark och inkubator, och genom att vi har dessa i Malmö kan vi locka hit talanger. Det skickar viktiga signaler om att vi värdesätter nyföretagande, säger han.

Simon Chrisander arbetar för att Malmö stad ska växa och utvecklas, som en av de ansvariga inom stadsbyggnad. Inom 30 år ska Malmö bli en halvmiljonersstad, och kommer då att behöva ha någonstans runt 80 000 nya arbetstillfällen och flera tusen nystartade företag per år, uppger han. För att nå dit krävs en hel del nybyggnation.

– Vi kommer att expandera stort vad gäller både företag och bostadshus, och det är viktigt att vi skapar en bra mix mellan verksamheter och bostäder, säger Simon Chrisander.

För Medeons del ser anser han att dess läge är en stor fördel, med närhet till centrum av staden och kort avstånd till Köpenhamn och Kastrup.

– Och det är otroligt positivt att det är så hög beläggning i lokalerna på Medeon. Det ska bli spännande att se hur det går med den nya byggnaden och den fortsatta utvecklingen. Det ska också bli kul att samarbeta med teamet på Medeon och se vad vi från politiken kan göra för dem, säger Simon Chrisander.

Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager