Medeon Blogg

Krönika oktober

Den andra Dent2Health konferensen har gått av stapeln där ett åttiotal deltagare medverkade, vissa av dem kom från Danmark, England och USA. Initiativet utvecklas framåt och har fått uppmärksamhet både nationellt och internationellt.

Medicon Valley Magasinet ”Inside Medicon Valley” är precis publicerat. Läs vidare i länken nedan. Det är ett samarbete mellan JS Sverige, Medeon, Medicon Valley Alliance och Copenhagen Capacity.

När det gäller Medeon Science Park är det full aktivitet i vanlig ordning. På Medeons Life Science nätverk hade vi ett näst intill överfullt bokat event där Malmöprofilen Jennie Walldén berättade om allt från sin resa som adopterad från Korea till sin medverkan i Sveriges mästerkock, som författare och sitt ledarskap. På höstens M-Frukost var det stor uppslutning, det dukades upp fräscha smothies och nybakade bullar från Medeon-restaurangen Aplate.

I Medeon Inkubator kommer det hela tiden in nya intressanta bolag och idéer. Entreprenörsprogrammen och affärsutvecklingsprocesserna är i full gång.

I vårt co-working labb, Medeon Labs har vi bolag som utvecklar spännande innovationer. Vid frågor kontakta ansvarig Annika Nordström

VISSTE NI ATT

Medeonstipendiet – delas ut den 14/11 i år under Världsdiabetesdagen Skåne som i år går av stapeln på Studio Malmö, kl 15-18, där utställningen är öppen kl 14-19

NLSDays, Nordic Life Science Days i år arrangeras i Köpenhamn, Bella Center den 29-30 november. Förra året var det över 1500 deltagare, representerade av drygt 800 företag och organisationer från 32 olika länder. 150 investorer var samlade och över 3000 ”face to face” möten var inbokade. 135 utställare fanns på plats.

M-Walk Vi promenerar en runda i Pildammsparken varje onsdag kl 11.45 ”haka gärna på”. Medeons nätverk Life Science Malmö ska främja möten och erfarenhetsutbyte mellan stadens life science företag.

MEDEONS KALENDARIUM
För att hålla er uppdaterade och om löpande förändringar av aktiviteter, gå in på länken ovan. Separata inbjudningar skickas ut till varje event och relevant målgrupp.

MEDEON I SOCIALA MEDIER
Facebook – @Medeon Science Park gilla
Twitter – @MedeonSP följ
LinkedIN – Medeon Science Park & Incubator följ

Nyheter på Medeons hemsida
Läs om vad som händer i vår omvärld och med våra bolag

HÅLLBARHET
Ni som arbetar i Medeon Science Park har möjlighet att ”låna” en Medeon-cykel för exempelvis möte på stan. Är du intresserad, kontakta receptionen.

CSR
Medeon stödjer människor som drabbats av kriget i Ukraina via Sverige för UNHCR The United Nations Refugee Agency.

Vi önskar er alla en fortsatt fin höst!

Medeonhälsningar
Ulf, Catrine, Carina, Johanna, Magdalena, Annika

Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager