Medeon Blogg

Krönika från Medeon

Snart nalkas våren! Snödroppar och krokus breder ut sig i rabatterna, det är endast en månad kvar till att vi skruvar fram klockan till sommartid och dagarna blir ännu ljusare. Något som lyser upp tillvaron lite extra här i Medeon Science Park just nu är alla de nätverksseminarier som vi själva anordnar eller har tillsammans med partners.

Några har redan har gått av stapeln och varit fyllda av intressant information. Den närmaste tiden kommer vi mixa våra nätverksträffar/entreprenörsprogram med fysiska respektive digitala träffar.

Medeon Science Park & Incubator-processen växer och fylls hela tiden på med nya och intressanta företag och idéer. Den här månaden kan ni läsa mer om våra Medeon-bolag Zellaco och Ebba Biotech.

Vi vill även passa på att välkomna Silje Martinsen och Pardis Pourbaba som är nya ansikten utåt i Medeons reception!

Anteckna i kalendern inför 2022, Medeon-evenemang

Våren 2022

 • 7/3 Medeons M-lunch #1
 • 1/3 Medeons Entreprenörsprogram digitalt ”Fördjupning kring positionering,
  varumärke och vem som är din kund (persona)” Bodil Rosvall.
  (separat inbjudan)
 • 2/3 Medeons nätverk, PDG Pharma Dev. Group har möte (separat inbjudan)
 • 27/4 Medeons VD-lunch #1
 • 11-13/5 Medeons nätverk DSS ställer ut på Endodiabetes, konferens inom diabetes
 • 17/5 SIR, Sveriges innovationsriksdag i Sundsvall
 • 21/6 Malmö Näringslivsgala

Visste ni att

M-lunch - Den 7 mars är det dags för det relativt nya konceptet, ”M-lunch” som har slagit mycket väl ut och varit efterfrågat, du Medeon-bolag/verksamhet som ännu inte anmält ditt intresse eller vill veta mer eller anmäla dig, kontakta catrine.pauckstadt@medeon.se.

Två nya Medeonfilmer - Medeon har producerat två nya filmer. En som berättar om hela Medeon Science Park & Incubator och en film som har mer fokus på Medeons inkubator (tillväxtmiljö för start ups inom Life Science). De varar drygt 1 minut/film. Det går fint att använda filmerna med hänvisning till Medeon. Här hittar du filmerna.

”Kicka igång” hälsan! - Vi vill passa på att "kicka igång" er HÄLSA med ett erbjudande från PT Gabriella Lunde på Medeons gym Kropp&Energi.

Pris: 1995:-/15 ggr (ej 11/4), enstaka tillfällen 175:-/gång
Tid: Måndagar kl 11.30 – 12.15

Gäller under vårterminen 2022 mellan 28/2 – 13/6.
Har ni frågor kontakta Gabriella gabi@ptgabi.se.

Virtual Connections – nytt projekt för att stödja start ups internationalisering
Medeon har i samverkan med Smile utvecklat nya digitala lösningar och processer i syfte att stödja start ups för att nå nya affärspartners i andra länder. Projektet har finansierats av Tillväxtverket. Handboken VC Handbook finns nu digitalt på Medeons hemsida.

Hållbarhet – Ni som arbetar i Medeon Science Park har möjlighet att ”låna” en Medeon-cykel för exempelvis möte på stan. Är du intresserad, kontakta receptionen, i mars finns de åter för ”utlåning”.

Medeons kalendarium

Gå gärna in för att hålla er uppdaterade och om löpande förändringar av aktiviteter.

Medeon i sociala medier

Gå in och följ, dela, gilla!

Facebook – @Medeon Science Park (Gå in och gilla)
Twitter – @MedeonSP (Gå in och följ)
LinkedIN – Medeon Science Park & Incubator (Gå in och följ)

Nyheter på Medeons hemsida

Läs om vad som händer i vår omvärld och med våra bolag

Externa evenemang på Medeons hemsida

Är du en organisation som finns i vår omvärld kan du lägga upp dina evenemang på Medeons hemsida. Gå in på denna länk om du är intresserad av att lägga in ditt evenemang inom Life Science.

Vi önskar er en fin vår!

Medeonhälsningar
Ulf, Catrine, Carina, Johanna, Magdalena, Bengt

Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager