Medeon Blogg

Annika Nordström ansvarig för nya Medeon Labs

Medeon startar uthyrning av laboratorieplatser i välutrustad miljö och har därför anställt Annika Nordström som operativt ansvarig för driften och uthyrningen av Medeon Labs. Hon kommer till Medeon-organisationen med sin unika kombination av erfarenhet från både laboratoriearbete, försäljning och uthyrning av fastigheter.

– Vi ser att Medeon Labs är ett värdefullt komplement till Medeons övriga verksamheter för bolagen. Många bolag har inte möjlighet att upprätta ett eget laboratorium, kanske är de i ett uppstartsskede, eller endast behöver laboratorier under en kortare tid, säger Annika Nordström.

Första hyresgästen
Medeon Labs består av 400 kvadratmeter utrustade laboratorier för bland annat cellhantering och läkemedelsutveckling samt kontor. Cellodlingslabbet är bland annat utrustat med koldioxidinkubatorer. I övrigt finns även vanliga inkubatorer, lågtemperaturfrysar, LAF-bänkar med mera. Första hyresgästen är diabetesläkemedelsbolaget Abarceo som flyttat in nu i juni.

– Generellt råder det brist på laboratorielokaler. Vi har en flexibel modell för uthyrning. Bolagen kan välja mellan att hyra en laboratoriebänk, en specifik laboratoriebänk för cellodling samt kontor eller en kombination av dessa, under en kortare eller längre tid. Hyresgästerna har tillgång till full grundutrustning, fortsätter Annika Nordström.

Bred erfarenhet
Annika Nordström är utbildad biomedicinsk analytiker inom klinisk kemi och har bland annat arbetat på Ferring och Scandinaviska Immunlaboratoriet. Efter detta gick Annika över till fastighetsbranschen. Hennes senaste position var som uthyrare av lokaler hos Wihlborgs fastigheter.

– Det ska bli jätteroligt att arbeta här och få användning av min breda erfarenhet. Medeon har ett hängivet och kompetent team. Det finns ett behov på marknaden för det som vi erbjuder med Medeon Labs.

Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager