Medeon Blogg

Krönika från Medeon

Nu är våren här, vitsipporna breder ut sig i backarna och påskliljorna skiner som små solar i rabatterna. Det är härligt med långa och ljusa dagar som ger lite extra energi!

Energin håller vi uppe både i inkubatorn och i parken, nu återgår vi äntligen till att träffas mer fysiskt igen. Vi driver både våra specifika nätverk, våra interna nätverk och inkubatorns entreprenörprogram för våra start-ups, så det är full fart.

Några har redan har gått av stapeln och varit fyllda av intressant information. Den närmaste tiden kommer vi mixa våra nätverksträffar/entreprenörsprogram med fysiska respektive digitala träffar men med fokus på fysiska.

Medeon Science Park & Incubator-processen växer och fylls hela tiden på med nya och intressanta företag och idéer. Läs mer om vår Medeon-verksamhet Livio och Medeons inkubatorbolag VVR Coaching i artiklarna i nyhetsbrevet.

Vi vill även passa på att nämna att Medeonbolagen Medarca, Zellaco och Dental Syd utökar sina verksamheter med ytterligare yta på Medeon! Grattis till er tillväxt!

Anteckna i kalendern inför 2022, Medeon-evenemang

  • 27/4 Medeons VD-lunch
  • 11-13/5 Medeons nätverk DSS ställer ut på Endodiabetes, konferens inom diabetes
  • 17/5 SIR, Sveriges innovationsriksdag i Sundsvall
  • 8/6 Life Science Malmö
  • 21/6 Malmö Näringslivsgala
  • 27-28/9 NLSDays – Nordic Life Science Days, Malmömässan

Separata inbjudningar till varje event skickas ut.

Visste ni att

Medeoninitiativet Dent2Health har haft sin första kick-off med över 25 deltagare från olika organisationer med spetskunskap inom odontologi- och diabetesområdet.

Medeons vd Ulf Andersson har blivit omvald till vice styrelseordförande i dansk/svenska klusterorganisationen MVA-Medicon Valley Alliance.

M-Joggen ”kicka igång hälsan”– går av stapeln på onsdagar kl 11.45, då ses vi i receptionen. Joggar en 3 km runda, ingen föranmälan krävs.

Missa inte de nya Medeonfilmerna - Medeon har producerat två nya filmer. En som berättar om hela Medeon Science Park & Incubator och en film som har mer fokus på Medeons inkubator (tillväxtmiljö för start ups inom Life Science). De varar drygt 1 minut/film. Det går fint att använda filmerna med hänvisning till Medeon. Här kan du se filmerna.

Virtual Connections – nytt projekt för att stödja start ups internationalisering. Medeon har i samverkan med Smile utvecklat nya digitala lösningar och processer i syfte att stödja start ups för att nå nya affärspartners i andra länder. Projektet har finansierats av Tillväxtverket. Handboken finns nu digitalt på Medeons hemsida: VC Handbok.

Hållbarhet – Ni som arbetar i Medeon Science Park har möjlighet att ”låna” en Medeon-cykel för exempelvis möte på stan. Är du intresserad, kontakta receptionen.

Medeons kalendarium

Gå gärna in för att hålla er uppdaterade och om löpande förändringar av aktiviteter.

Medeon i sociala medier

Gå in och följ, dela, gilla!

Facebook – @Medeon Science Park (Gå in och gilla)
Twitter – @MedeonSP (Gå in och följ)
LinkedIN – Medeon Science Park & Incubator (Gå in och följ)

Nyheter på Medeons hemsida

Läs om vad som händer i vår omvärld och med våra bolag

Externa evenemang på Medeons hemsida

Är du en organisation som finns i vår omvärld kan du lägga upp dina evenemang på Medeons hemsida. Gå in på denna länk om du är intresserad av att lägga in ditt evenemang inom Life Science.

Vi önskar er en fortsatt fin vår!

Medeonhälsningar
Ulf, Catrine, Carina, Johanna, Magdalena, Bengt

Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager