Medeon Blogg

Krönika från Medeon

Det lackar mot jul, det tänds ljus i våra hus. Snart har de flesta av oss en skön julledighet att se fram emot och därmed en uppladdning inför nästa års spännande aktiviteter och utmaningar.

Vi vill tacka alla våra Medeon-bolag, organisationer, partners, kollegor och alla de som finns i Medeons omvärld för ett gott samarbete under 2018! Vi kan se tillbaka på ett spännande år med många nya positiva händelser.


Nätverks-seminarierna har åter varit fyllda med intressant mingel och utbyten som i förlängningen ofta leder till både tillväxt och nära samverkan. För att nämna några av våra aktiviteter så har vi lokalt haft M-luncher, M-Day ”Medeons Vår Fest”, Medeons VD-luncher, Medeons Life Science nätverk, Pharma Development Group-möten, Världsdiabetesdagen på Malmö Live m.m.


Lokalt/nationellt har vi DSS Diabetes Samverkan Sverige-projektet som har utvecklats positivt till ett nätverk med över 200 medlemmar, där flera nod-möten hålls i vårt avlånga land. 
Medverkan i Nordic Life Science Days där NanoMedNordth-nätverket lade fokus på ”Nano to Mega”, gav även internationella kontakter.

Medeon Science Park & Incubator-processen utvecklas och fylls hela tiden på med nya företag. Vi är extra glada att Ascelia Pharma och MedArca har valt att flytta in i Medeons inkubator under året och vi har haft möjligheten följa Ascelia Pharmas positiva utveckling med sina två studier i media.

Medeon flash news

Vi säger stort grattis till Ascelia Pharma, Medeons inkubatorföretag som har fått positiv respons från FDA för utformningen av fas-3 studien för Mangoral.
 Läs mer här!

Har ni missat eller bara är nyfikna, finns en hel del av våra redan arrangerade aktiviteter på Medeons facebook-sida eller på Catrine Pauckstadts LinkedIN-sida.

DECEMBER 2018


 • 13/12 Lucia

 • 17/12 Medeons Jul-lunch på Chilla&PAnteckna i kalendern inför 2019, Medeons evenemang
:

VÅREN 2019


 • 5/2 Medeons VD-lunch #1
 • 4/3 Medeons M-lunch
 • 10/3 Medeons VD-lunch #2
 • 20/3 Medeons Life Science nätverk

HÖSTEN 2019


 • 4/9 Medeons VD-lunch #3

 • 20/11 Medeons VD-lunch #4

 • 23/9 Medeons M-lunch
 • 16/10 Medeons Life Science nätverk

 • 10-12/9 NLSDays, Nordic Life Science Days i Malmö, Malmömässan

 • 30/9 - 2/10 Researcher´s Program

Externa evenemang


Är du en organisation som finns i vår omvärld kan du lägga upp dina evenemang på Medeons hemsida.
 Gå in på denna länk om du är intresserad av att lägga in ditt evenemang inom Life science.


Nyheter

Läs om vad som händer i vår omvärld

Facebook

Medeon har en egen fb-sida, gå in och gilla, nätverka, dela med dej och ta del av information.

Medeons Life Science-nätverk

Vill ni veta mer kontakta Catrine Pauckstadt på catrine.pauckstadt@medeon.se
. Här kan du ansöka om medlemskap.

Vi önskar er alla en riktigt GOD JUL & ETT GOTT NYTT 2019!

Glada Julhälsningar

Ulf, Catrine, Carina, Bengt, Victoria, Danielle

Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager