Världsdiabetesdagen Skåne

Världsdiabetesdagen Skåne arrangeras lördagen den 12 november i samband med den internationella dagen som sätter fokus på alla de miljoner människor som lever med sjukdomen. Under dagen kan du ta del av det senaste inom diabetesforskningen.

Diabetes är inte en sjukdom utan flera olika sjukdomar med olika orsaker. Typ 1-diabetes och typ 2-diabetes skiljer sig åt på många sätt, till exempel hur de behandlas. Över en halv miljon personer har diabetes i Sverige i dag, och merparten har typ 2-diabetes.

Dagen vänder sig särskilt till personer med diabetes, anhöriga och patientorganisationer. Alla som är intresserade av att ta del av ny kunskap och forskning om diabetessjukdomar är välkomna att delta.

Under dagen presenteras det senaste inom diabetesforskningen och flera företag som är verksamma inom diabetesområdet deltar som utställare. Medeonstipendiet kommer att delas ut i samband med evenemanget. Stipendiet ges årligen till en yngre forskare vid Lunds universitets diabetescentrum (LUDC). Vetenskapsjournalisten Lisa Kirsebom är moderator för Världsdiabetesdagen Skåne 2022.

Dagen arrangeras i samarbete mellan Lunds universitets diabetescentrum (LUDC), Sydvästra Skånes Diabetesförening, Medeon Science Park och Diabetes Samverkan Sverige.

 

Från datum: 2022-11-12

Till datum: 2022-11-12

Adress till evenemanget: Quality hotel view Hyllie stationstorg 29 Malmö

Webbplats för evenemanget: https://vddskane.com/

Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager