Medeon Blogg

Krönika från Medeon

Hösten är på intåg och träden skiftar i en färgsprakande palett av alla dess färger av grönt, gult, rött, orange etc. På Medeon sprakar det av utveckling i vanlig ordning.

Vi har även haft nöjet att äntligen kunna fira Medeon 35+ år fysiskt. Det firades med en mycket intressant föreläsning av Henrik Mitelman som sedan följdes av en hejdundrande ”Oktoberfest”. Detta firades i Medeons nyöppnade och nyrestaurerade restaurang ”Aplate”, där Wihlborgs fastigheter har gjort ett fantastiskt arbete. Ni kan läsa mer om Aplate här. Bilder från föreläsningen och festen kommer finnas på Medeons hemsida under menyn aktuellt/bildarkiv.

Medeon Science Park & Incubator utvecklas och fylls hela tiden på med nya företag. Vi vill passa på att hälsa Zellaco med Michael Svenstam och hans team varmt välkomna till Medeon.

Medenstipendiet delas i år ut på en Rådhusmiddag i samband med Medeon 35 år jubileum i mitten på november där Malmö stad står som värd. Årets Medeonstipendiat är docent Emily Sonestedt, läs mer i artikeln. Det är Medeon som i samverkan med Moll Wendén Advokatbyrå som står bakom stipendiesumman på sek 50000:-.

Missa inte att NOMINERA din näringslivshjälte inom Life Science. Priset går till ett företag, institution/klinik eller enskild person som aktivt bidrar till näringslivets utveckling eller till ökad effektivitet i sjukvården. Näringslivspriset inom life science kan innebära en affärsidé, en produkt, ett tjänstekoncept eller en ny behandlingsmetod med innovationshöjd och tillväxtpotential. Nominering till Malmö stads Näringslivspris inom ”Life Science” hittar du här.

Visste ni att

  • Virtual Connections – nytt projekt för att stödja startups internationalisering. Medeon utvecklar nya digitala lösningar och processer i syfte att stödja start ups för att nå nya affärspartners i andra länder. Projektet drivs i samarbete med SmiLe och finansieras av Tillväxtverket.
  • Hållbarhet – Medeon är i färd med att färdigställa två olika Medeon-cyklar. Ni som arbetar i Medeon Science Park har möjlighet att inom en snar framtid ”låna” en Medeon-cykel för exempelvis möte på stan. Är du intresserad, kontakta receptionen, snart skall de vara färdiga för ”utlåning”.

Medeons kalendarium

Gå gärna in för att hålla er uppdaterade och om löpande förändringar av aktiviteter.

Medeon i sociala medier

Gå in och följ, dela, gilla!

Facebook – @Medeon Science Park (Gå in och gilla)
Twitter – @MedeonSP (Gå in och följ)
LinkedIN – Medeon Science Park & Incubator (Gå in och följ)

Nyheter på Medeons hemsida

Läs om vad som händer i vår omvärld.

Externa evenemang på Medeons hemsida

Är du en organisation som finns i vår omvärld kan du lägga upp dina evenemang på Medeons hemsida. Gå in på denna länk om du är intresserad av att lägga in ditt evenemang inom Life Science.

Vi önskar er en fin höst!

Medeonhälsningar
Ulf, Catrine, Carina, Johanna, Magdalena, Bengt

Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager