Medeon Blogg

Medeonrestaurangen öppnar igen – nu som APLATE Nordic

Nya APLATE Nordic välkomnar nu lunchgäster från huset och allmänheten. Restaurangen i Medeonhuset har genomgått en totalomvandling vad gäller meny, lokalens atmosfär samt kökets kapacitet, och serverar ”lunch á la carte”. Den invigdes när Medeon Science Park firade 35+ år med en stor oktoberfest.

– Vår nya inriktning är den nordiska mångfalden, där vi tolkar den mat som presenteras och de råvaror som finns i Norden. På menyn finns allt ifrån svensk husmanskost, asiatiska och mexikanska smaker, till amerikanska hamburgare med de rätta tillbehören – allt lagat med de nordiska smakerna i grunden. Vi vill förmedla en varm stämning och har personlig servering till gästerna, säger Martin Petersson.

Ägarparet Martin Petersson och Jessica Chea drev tidigare Chilla & P i samma lokaler. De tog över ett existerande koncept redan 2014. Köket var litet och begränsade erbjudandet till klassisk buffémat. Efter hand ökade konkurrensen och slutligen kom pandemin, vilket ledde till en drastiskt minskning av kundbesöken som slog hårt mot verksamheten.

– Känslomässigt har det gått upp och ner, ofta jätteroligt men vissa stunder väldigt tufft. Valet stod till slut mellan att lägga ner eller att våga satsa på något nytt och större. Vi valde att starta om och bygga upp en bättre och modernare restaurang än tidigare. Därför utökar vi teamet med bland annat en riktigt duktig köksmästare som börjar efter årsskiftet, så att vi två i huvudsak kan fokuserar på kunderna, sköta inköp och utveckla verksamheten, säger Jessica Chea.

Fint samarbete
En avgörande orsak till att paret nu med enormt engagemang vågar satsa på totalrenovering samt ny förstklassig mat till rimliga priser är stödet och det fina samarbetet de har med Wihlborgs fastigheter och Medeon Science Park. Lunchserveringen kompletteras liksom tidigare med catering och festverksamhet.

– Vi tror väldigt mycket på detta, vi lägger in all vår kärlek i produkten och gör den så bra vi bara kan. Våra gäster kommer att märka stora förändringar. Vi hoppas att de som arbetar i huset gillar vårt nya koncept och ser värdet av att ha en fin restaurang i huset. När det gäller vår största kundgrupp, som kommer utifrån, gäller det nu att ta marknadsandelar, säger Martin Petersson.

Han berättar att lunchalternativen i närområdet har ökat från fem till över tjugo under de år paret har haft verksamhet på Medeon. Entusiasmen kring den nya restaurangen kommer från parets förväntningar om att det nya konceptet och den sköna atmosfären ska locka många nya kunder.

– Vi ser verkligen fram emot detta, det ska bli jättespännande! Visuellt har byggnaden genomgått en dramatisk förändring och nu är även restaurangen fantastiskt fin och inbjudande där den ligger i centrum av all rörelse i huset, säger Jessica Chea.

Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager