Medeon Blogg

Aktuell krönika

Nu ser vi fram emot att våren kommer med stormsteg och omfamnar oss med värme. Våren är en tid att njuta av naturens skönhet och låta oss inspireras av dess överflöd av liv och energi. Vi ser fram emot att ta del av förändringarna och möjligheterna som spirar runt oss.

Medeon Science Park

En väldigt positiv förändring som kommer ske i slutet av sommaren är att Medicinteknikbolaget Rubin Medical återvänder till Medeon Science Park efter 15 år och hyr en yta på nästan 1000 kvm av Wihlborgs Fastigheter. Läs mer i blogginlägget nedan. Den 24 april samlades ett tjugotal Medeonbolag och några partners till Medeons mycket uppskattade vd-lunch, en plattform där syftet är att skapa nya kontakter och utbyta erfarenheter. Den 28 maj är det åter dags för det populära M-After Work på Medeons restaurang Aplate Nordic. Separat inbjudan kommer skickas ut till Medeonbolagen och verksamheterna. I övrigt är det full aktivitet i parken.

I Medeon Inkubator kommer det hela tiden in nya intressanta start up-bolag och idéer. Entreprenörsprogrammen, investerareventen och affärsutvecklingsprocesserna är i full gång. Den 23 maj blir det life science pitch i samverkan med Connect där fyra Medeonbolag kopplade till inkubatorn deltar.

I vårt co-working labb, Medeon Labs har vi bolag som fortsätter att utveckla spännande innovationer. Nu har projektet Open Lab South haft kick off, Medeon ingår som en av fyra noder i projektet och det leds av Malmö universitet. Övriga noder är Smile Incubator och Lunds universitet.

Visste ni att

Dent2Health initiativet kommer anordna sin tredje konferens den 9 oktober. Mer information kommer framöver.

DSS, DiabetsSamverkanSverige är ett nationellt nätverk för intressenter inom diabetes som drivs av Medeon.

I år kommer Nordic Life Science Days, NLSDays åter vara i Malmö på Malmömässan den 17-19 september.

Medeons Life Science nätverk ska inspirera life science företag/verksamheter, forskare, anställda inom vården och de som har intresse av life science och finns i Medeons omvärld i regionen.

Medeons nätverk Life Science Malmö ska främja möten och erfarenhetsutbyte mellan stadens life science företag.

Medeonstipendiet – delas årligen ut på eventet Världsdiabetesdagen Skåne för att belysa främst typ 2 diabetes.

M-Walk Vi promenerar en runda i Pildammsparken varje onsdag kl 11.45 ”haka gärna på”.

I Medeons reception är det Pardis som tar över från och med 1 mars.

MEDEONS KALENDARIUM
För att hålla er uppdaterade och om löpande förändringar av aktiviteter, gå in på länken ovan. Separata inbjudningar skickas ut till varje event och relevant målgrupp.

MEDEON I SOCIALA MEDIER
LinkedIN – Medeon Science Park & Incubator följ
Facebook
– @Medeon Science Park gilla
X – @MedeonSP följ

Nyheter på Medeons hemsida
Läs om vad som händer i vår omvärld och med våra bolag

HÅLLBARHET
Ni som arbetar i Medeon Science Park har möjlighet att ”låna” en Medeon-cykel för exempelvis möte på stan. Är du intresserad, kontakta receptionen.

CSR
Medeon stödjer människor som drabbats av kriget i Ukraina via Sverige för UNHCR The United Nations Refugee Agency.


Medeonhälsningar
Ulf, Catrine, Carina, Johanna, Magdalena, Annika

Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager