Medeon Blogg

Krönika från Medeon

Nu står hösten för dörren då vi kan njuta av fantastiska dagar med hög, krispig luft och naturen i alla dess färgskiftningar. På Medeon är det full aktivitet i vanlig ordning. I Medeons inkubator ryker det av idéer, entreprenörsprogram och nya entreprenörer. I övriga parken växer bolagen och frodas.

Det var stort intresse från Medeon-bolagen att medverka på NLSDays - Nordic Life Science Days - den 12-14 september som den här gången var förlagd till Malmö (mässan) och Köpenhamnsregionen, ”Medicon Valley”.

SSF, (Stiftelsen för strategisk forskning) prisar forskning som kommer till nytta. Vi säger stort Grattis till Medeon-aktuella Agneta Richter-Dahlfors, professor på Karolinska Institutet som kammade hem första priset på 100 000 kr.
”I sitt SSF-stödda projekt har Richter-Dahlfors vidareutvecklat forskningsresultat till innovationer och använt medlen för nyttiggörande till patent, produkter och bolag - helt enligt SSF:s mål och riktlinjer.”

Stort Grattis till professor Erik Renström, suppleant i Medeons styrelse. Vald till Dekanus, institutionen för kliniska vetenskaper, Malmö.

Vi vill passa på att hälsa det nya Medeon-inkubatorbolaget Akutsyster med sin personal varmt välkomna!
https://www.bokadirekt.se/places/akutsyster-19476

”Save the date”, hösten 2017

 • DSS (Diabetes Samverkan Sverige), nationellt möte. Måndagen den  20 november, hotell Opera i Göteborg kl 16-18 följt av middag. 
  http://diabetessamverkansverige.se/
 • Medeons VD-lunch. Torsdagen den 23 november, inbjudan skickas ut inom kort.
 • VDD, Världsdiabetesdagen, där Medeonstipendiet delas ut till docent Malin Fex, LUDC. Söndagen den 5 novemberMalmö Live
  http://www.mynewsdesk.com/se/medeon_ab/pressreleases/medeonstipendiet-paa-50-000-kronor-tilldelas-malin-fex-paa-ludc-2221028
  För hela familjen, kostnadsfritt. Utställning, föreläsningar och aktiviteter. Medeon i samverkan med LUDC och Sydvästra Skånes patientförening uppmärksammar dagen.
  https://vddmalmo.com/
 • Lucia. Onsdagen den  13 december i Medeons foajé. Lucia kommer och sjunger in julen och Medeon bjuder på pepparkakor och glögg.
 • Medeons jullunch.. Måndagen den 18 december, hos  Chilla&P för Medeon-organisationerna och dess personal.

TÄNK PÅ ATT…

Medeons evenemangsida: Medeon har nu tagit fram en Evenemang-sida på www.medeon.se under ”Aktuellt - Evenemang” där, förutom Medeonföretagen även företag och organisationer som finns i vår omvärld kan lägga upp sina evenemang. Gå in på följande länk om du är intresserad av att lägga in ditt evenemang inom life science:
http://www.medeon.se/Svenska/AKTUELLT/EVENEMANG/tabid/452/Default.aspx
Har ni ytterligare frågor kontakta catrine.pauckstadt@medeon.se

Omvärldsbevakning:www.medeon.se första sidan i högerkolumnen, läs om vad som händer i vår omvärld!

Facebook: Medeon har en egen sida på Facebook. Gå in och gilla, nätverka, dela med dej och ta del av informationen på länken nedan. 
http://sv-se.facebook.com/MedeonSciencePark

Medeons Life Science-nätverk: ansök om Medlemskap på vår hemsida under fliken ”Våra tjänster - Kompetensnätverk”. Vill ni veta mer, kontakta Catrine Pauckstadt catrine.pauckstadt@medeon.se
http://www.medeon.se/Svenska/VÅRATJÄNSTER/KOMPETENSNAumlTVERK/tabid/141/Default.aspx

Vi önskar er alla en fortsatt skön höst och vinter!

Medeonhälsningar
Ulf, Catrine, Victoria, Bengt, Olivia

Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager