Medeon Blogg

Krönika februari

Nu ser vi fram emot våren som är en tid av förnyelse och hopp, dagarna blir längre och temperaturen mildras, och den lämnar oss med en känsla av optimism inför de ljusa månaderna som väntar.

Medeon Science Park

Något som lyste upp tillvaron för alla Medeonbolag/verksamheter var frukostfirandet på Alla hjärtans dag. Medeon bjöd in till en M-Frukost, där det serverades hjärtan i alla dess former. Det var över 100 deltagare på den välbesökta frukosten som serverades av restaurangen på Medeon Aplate Nordic.

För övrigt är det full aktivitet i parken. Den fjärde mars är det åter dags för Medeons M-Lunch där Medeonbolagen/verksamheterna och Medeons partners möts, håller pitchar och utbyter erfarenheter.

Läs vidare i länken nedan. Medicon Valley Magasinet ”Inside Medicon Valley” är ett samarbete mellan JS Sverige, Medeon, Medicon Valley Alliance och Copenhagen Capacity.

I Medeon Inkubator kommer det hela tiden in nya intressanta start up-bolag och
idéer. Entreprenörsprogrammen, investerareventen och affärsutvecklingsprocesserna är i full gång.

I vårt co-working labb, Medeon Labs har vi bolag som fortsätter att utveckla spännande innovationer. Nu har projektet Open Lab South haft kick off, Medeon ingår som en av fyra noder i projektet och det leds av Malmö universitet. Övriga noder är Smile Incubator och Lunds universitet.

Visste ni att

Malmö stads Näringslivsgala den 27 februari 2024 hade över 1300 deltagare. I år var det Rechon Life Science som vann årets pris inom Life Science med motivationen: Ett fantastiskt år med fortsatt tillväxt har bolaget med stor kompetens återigen satt Malmö på Life Science kartan med fullt fokus på läkemedelsproduktion.

Dent2Health kommer anordna sin tredje konferens den 9 oktober. Mer information kommer framöver.

I år kommer Nordic Life Science Days, NLSDays åter vara i Malmö på Malmömässan den 17-19 september.

Medeons Life Science nätverk ska inspirera life science företag/verksamheter, forskare, anställda inom vården och de som har intresse av life science och finns i Medeons omvärld i regionen.

Medeons nätverk Life Science Malmö ska främja möten och erfarenhetsutbyte mellan stadens life science företag.

Medeonstipendiet – delas årligen ut den 14/11 på eventet Världsdiabetesdagen Skåne som i år gick av stapeln på Studio i Malmö.

M-Walk Vi promenerar en runda i Pildammsparken varje onsdag kl 11.45 ”haka gärna på”.

I Medeons reception är det Pardis som tar över från och med 1 mars. Vi önskar Paulina stort lycka till med sina nya utmaningar!

MEDEONS KALENDARIUM
För att hålla er uppdaterade och om löpande förändringar av aktiviteter, gå in på länken ovan. Separata inbjudningar skickas ut till varje event och relevant målgrupp.

MEDEON I SOCIALA MEDIER
LinkedIN – Medeon Science Park & Incubator följ
Facebook
– @Medeon Science Park gilla
X – @MedeonSP följ

Nyheter på Medeons hemsida
Läs om vad som händer i vår omvärld och med våra bolag

HÅLLBARHET
Ni som arbetar i Medeon Science Park har möjlighet att ”låna” en Medeon-cykel för exempelvis möte på stan. Är du intresserad, kontakta receptionen.

CSR
Medeon stödjer människor som drabbats av kriget i Ukraina via Sverige för UNHCR The United Nations Refugee Agency.


Medeonhälsningar
Ulf, Catrine, Carina, Johanna, Magdalena, Annika

Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager