Medeon Blogg

Krönika från Medeon

År 2021, även detta år har speglats av pandemin med covid-19. En stor del av Sveriges befolkning har blivit vaccinerade. Vi följer FHMs (Folkhälsomyndigheten) rekommendationer, avseende symptom, vaccination att hålla avstånd, använda handsprit etc. Som läget är nu har vi som mål att våra arrangemang/evenemang/möten genomförs på traditionellt sätt med fysisk närvaro. Men där det lämpar sig använder vi oss av digitala lösningar och/eller hybridlösningar.

Vi lyckades med att äntligen fira fysiskt Medeon 35+ år med en hejdundrande ”Oktoberfest”. Det firades även med en fin tillställning på Malmö Rådhus där Malmö stad stod som värd, Medeons 11:e ”Medeon-stipendium” delades ut till forskaren Emily Sonestedt, Lunds universitets diabetescentrum, under en festlig ceremoni.

Vi vill även passa på att tacka alla våra Medeon-bolag, organisationer, partners, kollegor och alla de som finns i Medeons omvärld för ett gott samarbete under 2021! Vi kan se tillbaka på ett intressant år med extra mycket utmaningar men också många nya positiva händelser.

Wihlborgs Fastigheter har bland annat fräschat upp både interiört och exteriört i Medeon Science Park. Det finns i nuläget lite yta tillgänglig i hus H för uthyrning och finns intresse, kontakta philip.modig@wihlborgs.se.

Medeon Science Park & Inkubator-processen utvecklas och fylls hela tiden på med nya företag. Entreprenörsprogrammen har i första hand utförts i digital form. Medeon och SmiLe har tillsammans, i det nu avslutade projektet "Virtual Connections" som samfinansierats av Tillväxtverket, utvecklat processer och verktyg som ska stödja startups i hur man får nya internationella partners och kunder när de flesta möten sker digitalt. Från och med Q2 nästa år erbjuder Medeon även tillgång till plats i nya M-labs, där finns tillgång till generella labplatser, specifika för cellodling. Erbjudandet är i första hand riktat till startups.

CSR – Istället för julklappar till Medeon-företagen, har Medeon i år valt att stödja följande organisationer: Malmö Kvinnojour, Café Lajvet, Unique-npf

Hållbarhet – Medeon har nu två gröna Medeon-cyklar tillgängliga, vill du låna dem så kontakta receptionen.

Medeon i sociala medier

Har ni missat eller bara är nyfikna på vad som hänt under året, finns en hel del information om våra bolag i parken, aktiviteter och omvärld, i våra kanaler på sociala medier. Se även vårt nya koncept #ViPåMedeon på Linkedin som syftar till att synliggöra verksamheterna ytterligare på Medeon. Läs om @Medarca på vår Linkedin sida. Gå in och gilla/dela och följ oss på. Har ni frågor kontakta catrine.pauckstadt@medeon.se

Facebook – @Medeon Science Park (Gå in och gilla)
Twitter – @MedeonSP (Gå in och följ)
LinkedIN – Medeon Science Park & Incubator (Gå in och följ)

Nyheter på Medeons hemsida

Läs om vad som händer i vår omvärld.

Externa evenemang på Medeons hemsida

Är du en organisation som finns i vår omvärld kan du lägga upp dina evenemang på Medeons hemsida. Gå in på denna länk om du är intresserad av att lägga in ditt evenemang inom Life Science.

Ta hand om er!

Vi önskar er alla en God Jul och ett Gott nytt hälsosamt 2022!

Medeonhälsningar,
Ulf, Catrine, Carina, Johanna, Magdalena, Bengt

Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager