Medeon Blogg

Humanus Dental planerar för expansion

Medeonbaserade Humanus Dental har fått sin första externa delägare, det spanska familjeföretaget Terrats Medical som äger det välkända varumärket DESS, Dental Smart Solutions. Nu planerar Humanus Dental att expandera snabbt i Sverige och Danmark, uppger bolagets grundare och vd Martin Ganslandt.

– Det är fantastiskt roligt att vår största leverantör vill vara delägare i bolaget. Vi har arbetat tillsammans sedan 2013 och att de vill växa vidare tillsammans med oss ser jag som ett kvitto på att vi har gjort ett bra jobb, säger Martin Ganslandt.

Humanus Dental är återförsäljare av tandimplantatprodukter och samarbetar nu med Terrats Medical på en gemensam expansionsplan. Varumärket DESS är etablerat i hela världen och har USA som sin största marknad. Även Sverige är en av de bästa marknaderna då Humanus Dental har lyckats väldigt väl med försäljningen av bolagets produkter inom tandimplantat, tandkronor och tandbroar, enligt Martin Ganslandt.

– Hittills har Humanus Dental växt organiskt men med hjälp av vår nya partner kan vi satsa ännu mer. Nu kan vi får hjälp med exempelvis utbildning, rekryteringar och teknisk support så att vi kan fokusera på våra kunder, säger han.

Viktigt att fira
Nyligen firade Humanus Dentals personal det senast uppsatta försäljningsmålet två miljoner kronor per månad med en gemensam resa till New York.

– Målet kändes galet högt men det tog inte så lång tid innan vi nådde det. Jag tror det är bra att ha ett mål att sträva mot, det ger extra energi. Vi jobbar ju väldigt hårt ibland och då är det extra kul att göra något helt annat tillsammans. Nu har vi satt ett nytt försäljningsmål på tre miljoner kronor per månad och när vi uppnår det ska vi åka till London.

Martin Ganslandt startade Humanus Dental på Medeons företagsinkubator 2010 och har sedan några år flyttat med sin personal till Medeons övriga lokaler.

– Jag har alltid velat grunda ett eget bolag och Medeon gav mig väldigt mycket hjälp i uppstarten av bolaget. Jag fick en perfekt plats att sitta på rent fysiskt, värdefull rådgivning och ett stort nätverk. Vi trivs jättebra här bland andra bolag som är verksamma inom samma eller liknande områden. En av våra största kunder är Medeonbolaget Dental Syd, säger Martin Ganslandt.

Hur skulle du beskriva din ledarstil?
– Jag tror på att lämna mycket ansvar och befogenheter till de anställda, och blir som allra gladast när någon i verksamheten identifierar ett problem och sedan själv leder processen med att lösa det. Då vet jag att vi gör något som är rätt. Själv har jag jobbat i storföretag där det varit väldigt hierarkiskt. Jag vill sträva efter motsatsen här.

Humanus Dental är nominerat till Årets företag i Trelleborg, Martins hemstad. Dessutom fick bolaget nyligen utnämningen Årets Superföretag 2021 tillsammans med andra stabilt växande bolag av den svenska delen av marknadsanalysföretaget Dun & Bradstreet.

Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager